סיוע לפליטי אוקראינה

מהתופת להקמת מרכז רפואי המציל חיים

הרב יקותיאל יהודה הלברשטאם איבד את כל משפחתו, אשתו ו-11 ילדיו בתאי הגזים באושוויץ. הוא נדר נדר לבחור בחיים, לאחר ששרד מפצע ירי בזמן צעדת המוות הכפויה. תגובתו הייתה לנקום את רעתו בבניית בית חולים בחופי ישראל כדי לרפא ולהביא חיים יהודיים לעולם.

אנחנו עם אחד!!

מקיים את החזון של המייסד שלנו, בית החולים לניאדו מחויב לתמוך בפליטים אוקראינים.
ללא היסוס, שחררנו את האחות הראשית שלנו לפסיכולוגיה במיון כדי שהיא תוכל לנסוע לקו החזית, לספק תמיכה נפשית לפליטים מוכי מלחמה – רבים מהם ילדים.
צוות אנשי הרפואה דוברי הרוסית שלנו כאן בישראל ערוכים להעניק טיפול רפואי ורגשי שוטף לעולים עם הגעתם לנתניה ולאזור השרון כולו.

שיתוף פעולה

הקהילה היהודית במולדובה שיתפה פעולה עם קרן פיתוח לניאדו עם הבטחה שמתנות שיתרמו יועילו לפליטים יהודים אוקראינים. התרומות יועברו בנקאית לקהילה היהודית במולדובה.

למה לניאדו? עמנויל גרינספון, יו”ר חבר הנאמנים של הקהילה היהודית במולדובה, הוא גם חבר בחבר הנאמנים ידידי לניאדו בפלורידה, ארה”ב.

כך שיש לו ביטחון שהתרומות ישמשו לרכישת מזון ולמתן ביגוד, מחסה וטיפול רפואי לפליטים.

למתן תרומות הניתנת לניכוי מס, לחץ כאן למטה:


לתרומות לחץ כאן

פייסבוק
טוויטר
לינקאין
אימייל
וואטסאפ

כתבות נוספות שתרצה לקרוא?

כזה מקרה עוד לא היה לנו – מילואים מצילי חיים, פשוטו כמשמעו

כזה מקרה עוד לא היה לנו – מילואים מצילי חיים, פשוטו כמשמעו פלוגת פיקוד העורף המסופחת לבית החולים לניאדו, שהגיעה לתגבר את הצוותים עם פרוץ מבצע “עם כלביא”, סיימה 13 ימים של שירות מרגש ומאומץ. אבל רגע לפני השחרור – התרחש אירוע דרמטי שהפך את הסיפור כולו לנס רפואי של ממש. אחד החיילים, בשנות ה-40 לחייו, חש כאבים עזים בחזה במהלך עבודתו באגף הגריאטרי. הוא פונה מיידית למיון – ותוך 12 דקות בלבד כבר עבר צנתור חירום בשל אוטם לבבי חמור עם היצרות של 99% בעורק שמאלי קדמי יורד. ד”ר אילן רביי , שצינתר אותו ציין כי זו היצרות מסכנת חיים באופן מידי, ולחייל היה נס שהאוטם התרחש כשהוא כאן בבית החולים. אם חלילה הוא היה בביתו או במקום עבודתו, התוצאה היתה עלולה להיות אחרת לחלוטין. החייל מאושפז כעת בטיפול נמרץ לב, בהשגחה רפואית צמודה ובמצב טוב. לצדו שוהה משפחתו, כולל אחותו העובדת כאחות כאן בבית החולים. המקרה הזה ממחיש עד כמה הקרבה לבית חולים, מקצועיות של צוות מיומן, וזיהוי מהיר של סכנה – יכולים לעשות את כל ההבדל בין חיים למוות. זהו לא רק נס – זה שילוב נדיר של תזמון, ידע, ולב ענק של כל מי שמעורב. נדב חן, מנכ”ל לניאדו: “חיילי פיקוד העורף הגיעו לעזור – והחיים עזרו להם בחזרה. זהו נס ענק, וכולנו נרגשים מהסיומת הזו.”

גם כשהאזעקות מבחוץ – החיים בפנים נמשכים 🚨👶🩺

האחות שרון גביזון ששר, מהצוות המסור של הפגייה אצלינו בלניאדו, הציגה בכנס בינלאומי יוקרתי בהלסינקי, פינלנד מחקר חשוב בשיתוף אוניברסיטת תל אביב שבחן את ההשפעות של טראומטיזציה משנית – תופעה שבה צוותים רפואיים, כמו אחיות בפגייה, נחשפים שוב ושוב למקרים קשים במהלך עבודתם ומשפיעים רגשית.

גאווה ללניאדו – מחקר פורץ דרך בתחום בריאות הנפש של צוותים רפואיים הוצג בכנס ICN בפינלנד

האחות שרון גביזון ששר, מהצוות המסור של הפגייה אצלינו בלניאדו, הציגה בכנס בינלאומי יוקרתי בהלסינקי, פינלנד מחקר חשוב בשיתוף אוניברסיטת תל אביב שבחן את ההשפעות של טראומטיזציה משנית – תופעה שבה צוותים רפואיים, כמו אחיות בפגייה, נחשפים שוב ושוב למקרים קשים במהלך עבודתם ומשפיעים רגשית.
סל הקניות שלך ריק כרגע.

חזור לחנות

הצטרפו לניוזלטר שלנו

אנחנו מספרים שם רק דברים משמחים מבין כותלי בית החולים. אז שווה.